Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofland 8e in Milaan, Kruijswijk 7e in Giro

Zondag 31 mei 2015

Elite men - Moreno Hofland is achtste geworden in de slotetappe van de Giro d'Italia. De renner van Lotto-Jumbo sprintte met het peloton voor de derde plaats. Iljo Keisse won in Milaan door met Luke Durbridge weg te blijven uit het peloton.

Alberto Contador won de Giro d'Italia 2015, waarin Steven Kruijswijk zevende werd. Het lokale circuit was hectisch, daar was ik al snel echter”, aldus Hofland. “Ik ben toen, met nog zes passages te gaan, naar voren gereden met Rick Flens en Maarten Tjallingii. Je voorin handhaven is natuurlijk makkelijker en kost minder energie. Ik word zesde van het peloton, dat is voor mij niet slecht op vlakke aankomst. Helaas reden er nog twee voor ons.” Hofland keek na afloop met een positief gevoel terug op zijn eerste volbrachte grote ronde. “Ik kende een goed begin met een tweede plaats in de tweede etappe. Ik had daarna gehoopt nog een keer mee te doen voor een overwinning. Dat is niet gelukt, maar ik heb nog wel een paar keer top tien gereden. Ik ben sterker geworden deze ronde. Dit smaakt naar meer, al wil ik nu natuurlijk eerst even herstellen.”

Steven Kruijswijk content

Steven Kruijswijk steeg zaterdag na een sterk optreden in de zware 20e etappe naar de zevende plaats in het klassement. Die positie kwam zondag niet meer in gevaar. De 27-jarige Nuenenaar blikte met trots terug op de drie weken Italië. “Het is een schitterende Giro geweest. Het ging boven verwachting goed. Ik denk dat ik een sterke ronde heb gereden en maximaal heb gepresteerd. Ik heb elke dag meegedaan, mezelf elke dag laten zien. Ik ben zevende geworden. Daar ben ik heel erg trots op.” Kruijswijk noemt de rit over de Mortirolo als hoogtepunt. “Daar kwam ik als eerste boven. Heel mooi.” Het enige smetje was misschien het mislopen van de blauwe bergtrui. “Natuurlijk baalde ik dat ik net tekort kwam, maar ik heb er alles aan gedaan om die trui te winnen.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl