Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweeduizend deelnemers aan Montferland Festival

Maandag 01 juni 2015

Offroad - Wielerfestival Montferland trok afgelopen weekeinde circa 2000 deelnemers. Met 1000 starters was de Wielerhuis De Pedaleur Mountainbike Marathon het grootste evenement. Ondanks regen voor de start en enkele buien en een donderslag onderweg, waren de deelnemers enorm enthousiast over het zware parkoers.

Rob van der Werf kwam als eerste over de streep. De Giant Store Goossens Zomercross was opnieuw spectaculair, met passages door Kasteel Huis Bergh en Café De Gracht. Daar stonden de Bikewriters op dat moment al warm te draaien, voor het Heilbron Bikewriters Wielercafé. De verhalen van Jelle Nijdam, Henk Lubberding, Tristan Hofmann, Léon van Bon, Bast Steman en Bert Wagendorp boeiden de volle zaal tot laat op de avond.
Op zondag werden de Medio Fondo verreden en de Kanjers voor Kanjers ToerCyclo verreden. Gelukkig bleef het zo goed als droog in Montferland.  De Medio Fondo, waarbij het maximale aantal van 200 renners van start ging, is een wedstrijd van zes ronden over een prachtig selectief parkoers met veel hoogtemeters. Teun Flint uit Winterswijk passeerde hier als eerste de finish van een uitgedund peloton van zo’n 40 renners. Eerste vrouw was Charlotte Lenting uit Didam.


De Kanjers voor Kanjers ToerCyclo had ook een kleine 200 deelnemers. Zij reden een toertocht, waarna degenen die nog energie over hadden, in kleine groepjes hun eigen koers konden houden op een afgesloten parkoers met motorbegeleiding. Een unieke ervaring! Tijdens het hele weekend werden MTB-clinics voor kinderen gehouden door Kanjers voor Kanjers. Vele tientallen kinderen maakten kennis met de mountainbike-sport.
Wielerfestival Montferland draagt ook financieel bij aan Kanjers voor Kanjers, een stichting die zich inzet om kinderen in de Achterhoek de kans te bieden om te sporten en te bewegen. Ook degenen voor wie dat normaal niet zo vanzelfsprekend is.

Volledige uitslagen van de activiteiten zijn te vinden op www.wielerfestivalmontferland.nl.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl