Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'NK Vrouwen in Emmen krijgt open karakter '

Dinsdag 02 juni 2015

Women - De rensters van Parkhotel Valkenburg komen aan het einde van de maand met de grootste UCI-ploeg aan het vertrek bij de NK Wielersportweken. Marijn de Vries en Janneke Ensing zijn erop gebrand zich met het team te laten zien. Ensing verwacht een strijd met een meer open karakter dit jaar.

Dat zegt ze in het programmaboek. Marijn de Vries groeide op in Sleen, Janneke Ensing in Gieten. Voor de beide rensters van Parkhotel Valkenburg is het NK daarom straks heel dicht bij. De twee namen met fotograaf Rudie Ottens een kijkje bij het parcours van de NK Wielersportweken. "Een deel van de route is gewoon mijn weg van vroeger naar school!" ontdekte De Vries. "Toen ik in 2012 startte op het NK Tijdrijden vanuit de dierentuin in Emmen deed me dat toch wat. Het bracht extra motivatie om over vertrouwde wegen te rijden, meer bekenden langs de kant te weten ook."Ensing hoopt zich te tonen voor eigen publiek. "In je eigen regio een NK rijden is toch speciaal. We zijn met twaalf Nederlandse meiden in ons team. We zullen aanvallend koersen, proberen ons stempel te drukken op de wedstrijd. Ik verwacht een wedstrijd met een meer open karakter dan anders. Door het parcours, maar ook omdat de toppers van het vrouwenpeloton beter verdeeld zijn. Ik verwacht dat Rabo-Liv onder die omstandigheden een minder groot stempel op de koers kan zetten." 

Een uitgebreid interview met de twee rensters van Parkhotel Valkenburg valt later deze maand te lezen in het programmaboek van de NK Wielersportweken.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl