Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parel van de Veluwe voor Van de Ree

Woensdag 03 juni 2015

Women - De 30e editie van de Parel van de Veluwe is gewonnen door Monique van de Ree. De renster van De Jonge Renner  toonde zich de snelste van drie koploopsters. Vera Koedooder werd tweede, Natalie van Gogh derde.

Van de Ree sprong samen met Vera Koedooder naar koploopster Natalie van Gogh, die in de smalle polder achter Elburg was weg gereden en zich geruggesteund wist door een groot contingent van Parkhotel Valkenburg. Koedooder rekende zich rijk in de finale. "Ik had het gat zo gedicht naar Natalie en heb daarbij het meeste werk verricht. Een overslaande ketting speelde me echter wat parten en daardoor durfde ik het niet op een sprint aan te laten komen. In een lange sprint had ik het aan gedurfd tegen die twee, maar dat was nu geen optie. De andere twee spanden samen en waarschuwden elkaar als ik weg reed, zo kreeg ik niet de ruimte. In de sprint gebeurde vervolgens waar ik bang voor was. In een nationale koers waarin je alleen start is er natuurlijk geen reservefiets voor handen in dit geval." Van de Ree kon breeduitlachen, al kwamen ook de waterlanders met grote regelmaat te voor schijn. "Ik heb een rotperiode achter de rug, met onder meer het overlijden van een opa en oma, deze zege kon ik heel goed gebruiken. De Parel van de Veluwe is een hele mooie koers om te winnen. De omgeving spreekt met aan en het parcours ook, bovendien gingen veel sterke rensters me hier voor."

Parel van de Veluwe: 

1. Monique van de Ree, 2. Vera Koedooder, 3. Natalie van Gogh, 4. Nike Beckeringh, 5. Ilona Hoeksma, 6. Lucy Garner, 7. Riejanne Markus, 8. Kelly Markus, 9. Eva Buurman, 10. Kirsten Peetoom, 11. Evy Kuijpers, 12. Corine van der Zijden, 13. Janneke Ensing, 14. Melanie Hessling, 15. Britt Teunissen

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl