Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parel van de Veluwe voor Vermeulen

Woensdag 03 juni 2015

Elite men - De Parel van de Veluwe is bij de mannen gewonnen door Jeff Vermeulen van Cycling Team Jo Piels, die zijn achtste zege boekte van het seizoen. Het Metec-duo Johim Ariesen en Oscar Riesebeek ging als tweede en derde mee op het podium.  

De koers werd lang gedomineerd door een kopgroep van eerst zeven en later negen renners. Uit deze groep reden Stef Krul (Metec-TKH), Joris Blokker (Parkhotel Valkenburg) en Twan Brusselman (Team Piels) weg, waarna ook Dylan van Zijl, de uit de achtergrond opgerukte Mitchell Huenders (WV Noord-Holland) en Rick van Breda (Parkhotel Valkenburg) weer aansloten. Het was Van Breda die solo de zege zocht, maar het waren toch de sprinters die regeerden in Harderwijk. Vermeulen was nipt sneller dan Johim Ariesen (Metec) op de streep. "Wanneer ik wist dat het een massasprint werd? Toen mijn ploeg voor me op kop ging rijden. Toen moest ik het natuurlijk ook afmaken, mooi dat het gelukt is. Dit is nooit een gemakkelijke koers om te winnen" aldus de renner die al eens op de streep geklopt werd toen hij zich zegezeker waande. "Dit is goed voor mijn vertrouwen. Ik heb een mooi seizoen gehad, maar ik wil die lijn doortrekken naar de NK Wielersportweken in Emmen. Vandaag kreeg ik de bevestiging dat de vorm er nog altijd is, ik hoop in Emmen mee te spelen voor een mooie klassering."

1. Jeff Vermeulen, 2. Johim Ariesen, 3. Oscar Riesebeek, 4. Koos Jeroen Kers, 5. Twan Brusselman, 6. Elmar Reinders, 7. Coen Vermeltfoort, 8. Jelle Wolsink, 9. Mitchell Huenders, 10. Arjan Hofman



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl