Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Keizer ziet moedige poging stranden in Dauphiné

Woensdag 10 juni 2015

Elite men - De vierde etappe van het Critérium du Dauphiné leverde een zege op voor Nacer Bouhanni van Cofidis. In de rit naar Sisteron werd er veelvuldig aangevallen, Martijn Keizer liet zich zien in een lange vlucht met Tosh van der Sande, maar strandde in de laatste kilometers. 

Ook zijn ploeggenoot van Lotto-Jumbo Wilco Kelderman probeerde het peloton nog te verschalken met een aanval op een klim net voor de finish, maar uiteindelijk kregen de ploegen van de sprinters het peloton toch weer bijeen en was Bouhanni de snelste van het pak. Bram Tankink (Lotto-Jumbo) eindigde als twaalfde in een poging Dennis van Winden te lanceren. Wout Poels werd vijftiende.

Keizer sterk

"Aan de ene kant ben ik voldaan, aan de andere kant baal ik, want dit was een move om de etappe te winnen”, aldus Keizer na afloop van de rit. “Al was het mooi dat ik het peloton bijna een oor aannaaide. Tosh was vandaag net niet sterk genoeg, dat was jammer, al had ik samen met bijvoorbeeld een Tony Martin ook niet zoveel ruimte gekregen. Als we met meerderen voorop hadden gereden, had het peloton waarschijnlijk ook meer gecontroleerd. Je moet een beetje geluk hebben, een geslaagde aanval is van zoveel factoren afhankelijk.” Keizer hoopt zich de komende dagen te blijven onderscheiden. “Ik ben super uit de Giro gekomen. Ik ben in topvorm. Ik wil het deze week gewoon nog een keer proberen en Wilco Kelderman helpen.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl