Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman 18e in Criterium du Dauphiné

Donderdag 11 juni 2015

Elite men - Wilco Kelderman is achttiende geworden in de eerste bergrit van het Criterium du Dauphiné. In de door Romain Bardet gewonnen etappe gaf de renner van Lotto-Jumbo 1.42 toe op de ritwinnaar. Tejay van Garderen is de nieuwe leider.

Bauke Mollema kwam op grotere achterstand binnen. De kopman van Team Trek verloor in deze kopie van een Touretappe van komende zomer maar liefst vijftien minuten. Brian Bulgac haalde de finish niet, de renner van Lotto-Jumbo viel eerder deze week en had te veel last van zijn pijnlijke lijf.

Kelderman nog niet top 

Kelderman moest in de slotkilometers het achtervolgende groepje laten gaan. “Er werd vandaag een keihard tempo gereden”, aldus de 24-jarige Barnevelder. “Op de voorlaatste klim verzuurde alles bij mij. Zelfs mijn armen. Dan weet je dat je nog niet top bent en dat je moet verbeteren. We blijven het van dag tot dag bekijken, misschien dat ik me morgen wel weer beter voel.” “Zo’n eerste bergetappe is altijd spannend”, weet ploegleider Erik Dekker. “De krampen van Wilco bewijzen dat koersen intensiever is dan trainen. Dat is geen nieuws, dat wisten we, al hoop je natuurlijk dat je na zo’n trainingsperiode direct top bent. Het is een teken dat het de komende dagen alleen maar beter kan gaan.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl