Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofland tegen Kittel in Rund um Koln

Donderdag 11 juni 2015

Elite men - Moreno Hofland keert op 14 juni na een post-Giro d’Italia rustperiode terug in het peloton in de Duitse eendagskoers Rund um Köln. Bij Giant-Alpecin wordt Marcel Kittel weer terug in koers verwacht na een trainingsstage. 

Hofland “Ik ga zorgen dat ik fris en uitgerust aan de start sta, maar ik weet niet zo goed hoe het gaat zijn om weer een wedstrijd te rijden. De Giro was de eerste grote ronde in mijn carrière die ik heb uitgereden en ik weet niet wat dat precies met mijn benen doet.” Hofland reed Rund um Köln een keer eerder. Vorig jaar koerste hij in dienst van Barry Markus, die tweede werd. “Het parcours is selectief. Het lijkt op Limburg, maar is iets pittiger. Vorig jaar was ik echt goed en zat ik in heuvels altijd in de eerste groep, waarna ik de lead-out voor Barry deed. We weten snel genoeg of mijn benen voldoende zijn hersteld om mee te kunnen doen voor een resultaat." Rick Flens, Nick van der Lijke, Barry Markus, Timo Roosen, Maarten Tjallingii en Robert Wagner maken de ploeg compleet.

Bij Giant-Alpecin rekent men op Marcel Kittel en Zico Waeytens. Lars van der Haar is een alternatieve afmaker volgens de ploeg. Cheng Ji, Fredrik Ludvigsson, Tom Stamsnijder, Bert de Backer en wellicht Tom Veelers zijn ook van de partij. De laatste is onzeker in verband met zijn kniekwetsuur.  



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl