Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Overtuigende Poels ziet Froome Dauphiné winnen

Zondag 14 juni 2015

Elite men - Chris Froome is eindwinnaar geworden van het Criterium du Dauphiné. De renner van Team Sky kon tot ver op de slotklim rekenen op zijn Limburgse ploeggenoot Wout Poels om vervolgens in de laatste twee kilometer Tejay van Garderen uit de gele leiderstrui te rijden.

Poels kwam zelf als achtste over de meet in Modane Valfréjus. De Limburger kende door een schouderblessure geen perfecte aanloop richting de Tour de France, maar haalde de Dauphiné en lijkt zichzelf definitief in de Tourploeg van Sky te rijden. Al liet Sky-manager Brailsford deze morgen nog optekenen dat dit nog niet vast staat. Wilco Kelderman maakte vandaag deel uit van de vlucht van de dag, maar de vluchters zagen de mannen van het klassement de show stelen in de finale. Bauke Mollema (Trek) liet zich ook opmerken, nadat rugproblemen hem terug hielden in de beginfase van deze etappekoers, werd hij nu vijftiende in de zware slotrit.

Kelderman gaat trainen

Nadat Kelderman het tijdens de rit van zaterdag rustig aan moest doen voor zijn rug, wilde hij er zondag weer voor gaan. “Maar de rugklachten zijn niet ineens weg”, gaf hij aan. “Ik wilde vandaag per se meezitten en dat lukte. Het ging goed vandaag, maar niet super. Ik blijf nu hier in Frankrijk. Ik ga mezelf even goed verzorgen, een paar dagen rusten en daarna nog wat goede trainingen doen, hier in de bergen.”

Volgende stap
Uiteindelijk is het Criterium du Dauphiné een teleurstelling geworden voor Team LottoNL-Jumbo. “Je gaat met een kopman naar de Dauphiné om een volgende stap te zetten richting de Tour de France”, concludeerde Dekker. “Door een valpartij krijgen we te maken met lichamelijke problemen. Dat is vervelend. Aan de andere kant was de ploegentijdrit iets waar we mee verder kunnen. Martijn Keizer heeft een geweldige etappe gereden en de renners die de Tour de France gaan rijden laten zien dat ze goed zijn.”

Foto: © ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl