Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel niet in Baku, geen vervanger

Maandag 15 juni 2015

Elite men - Wielrenner Mathieu van der Poel heeft zich zondagavond afgemeld bij bondscoach Johan Lammerts voor de wegwedstrijd tijdens de Europese Spelen. Als reden geeft de wereldkampioen veldrijdenl aan op dit moment onvoldoende fit te zijn.

De 20-jarige Van der Poel kwam gisteren nog in actie bij de Ronde van Limburg, de wedstrijd die hij vorig jaar won. De Brabander gaf aan nog niet helemaal genezen te zijn van een bacteriële infectie. De  beslissing om de wegwedstrijd in Baku aan zich voorbij te laten gaan werd door Van der Poel zelfgemaakt. “In deze vorm kan ik geen enkele rol van betekenis spelen in de wedstrijd en ook niet van toegevoegde waarde zijn voor het team. Ik wil me nu eerst volledig focussen op mijn herstel, zodat ik straks misschien nog wat kan laten zien op de weg.”

Vervanging

Het is nog onduidelijk of bondscoach Johan Lammerts iemand anders kan inzetten. Op dit moment nemen Stef Clement, Niki Terpstra, Pim Ligthart, Wouter Wippert en Nick van der Lijke op 21 juni deel aan de wegwedstrijd. 

Foto: © Sportfoto

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen:schrijf in!



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl