Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Poppel derde in eerste rit Ster ZLM Toer

Donderdag 18 juni 2015

Elite men - Danny van Poppel is derde geworden in de eerste reguliere etappe van de Ster ZLM Toer. In Rosmalen won André Greipel de sprint van een eerste peloton van bijna veertig renners. Daarmee is de Duitser ook de nieuwe leider in de Nederlandse etappekoers.

Van Poppel was uit op de dagzege in deze Brabantse etappe. "Ik weet dat ik ook voor het klassement een goede zaak deed en nu tweede sta maar het doel is een rit te winnen. Ik moest het in de sprint een beetje alleen opknappen en had het wiel van Ramon Sinkeldam gekozen. Maar we kwamen beiden klem te zitten en toen kon ik niet echt een optimale sprint rijden. Al moet ik zeggen dat Greipel ook erg sterk was." De leiderstrui proberen over te nemen in de volgende etappe vindt Van Poppel geen doel op zich. "Het is mooi om leider te worden, maar ik denk dat ik zaterdag in de Ardennen niet sterk genoeg ben om te winnen. Ik wil gewoon proberen vrijdag of zondag de sprint te winnen. Wat dat verder oplevert, zien we dan wel." 

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in!

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl