Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild rondt af in stijl in IJsseldelta

Zaterdag 20 juni 2015

Women - Kirsten Wild heeft de Omloop van de IJsseldelta gewonnen. De Zwolse van Team Hitec gaf haar eindzege in de KNWU Topcompetitie extra kleur door de zege in haar eigen woonplaats veilig te stellen. Monique van de Ree (De Jonge Renner) werd tweede,Kelly Markus (Rytger) derde.

Wild was vooraf al zeker van de eindzege. De wedstrijd kende nauwelijks ontsnappingen, waardoor de massasprint onvermijdelijk leek. Toen maakte de sprintster van Hitec haar favorietenrol waar. Eerder won ze de Novilon Cup, de Ronde van Gelderland en de EPZ Omloop van Borsele. Daarmee was ze de onomstreden eindwinnares. "Ik kende het nieuwe parcours nog niet en ik moet zeggen dat ik het mooi vond om zo Zwolle weer binnen te rijden via de Oude IJsselbrug en over de rondweg naar de finish te rijden.Op een gegeven moment werd het duidelijk dat er gesprint zou worden, er was niet veel wind en waar iets had kunnen gebeuren, was de windrichting net verkeerd. De ploeg had weinig aanwijzingen nodig, dat gaat als vanzelf ondertussen. Toen lag de druk op mijn schouders, gelukkig kon ik de verwachtingen waarmaken. Zo simpel is dat immers niet, er stond wat tegenwind en ik had ook een perfecte gangmaker voor een ander kunnen zijn, maar dat gebeurde niet.”

foto (c) Sportfoto - Dick Soepenberg

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in! 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl