Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slotetappe Ster ZLM Toer voor Brammeier

Zondag 21 juni 2015

Elite men - Matt Brammeier heeft de slotetappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van MTN  soleerde naar de winst. Andre Greipel stelde de eindzege zeker. Moreno Hofland stond als nummer drie op het eindpodium.

In de daguitslag werd Dylan Groenewegen (Roompot) zesde. Hofland werd twaalfde. “Ik wist dat opschuiven in het klassement moeilijk ging worden”, bekende Hofland na afloop. “Greipel is een heel sterke sprinter en die ga je niet zomaar kloppen. Tien seconden goedmaken was bijna niet mogelijk. We hebben de hele dag gereden voor een sprint, maar in de finale stonden we er alleen voor. Andere teams wilden niet meewerken.”

Vlucht in de regen

De renners kregen in de etappe over 183 kilometer af te rekenen met een flink aantal regenbuien. Dat weerhield Nikolas Maes (Etixx - Quick Step), Cyriel Lemoine (Cofidis), Cees Bol (Rabobank Development Team), Twan Brusselman (Cyclingteam Jo Piels), Jesper Asselman (Team Roompot), Jetse Bol en Ronan van Zandbeek (Join’s - De Rijke) en Sander Cordeel (Vastgoedservice - Golden Palace) er niet van om gezamenlijk op avontuur te gaan. Zij reden tientallen kilometers gezamenlijk aan de leiding, maar kregen nooit meer dan twee minuten voorsprong. Daarachter zorgde Lotto-Jumbo ervoor dat de kopgroep niet te ver weg reed. Op de plaatselijke omlopen werd Jesper Asselman als laatste koploper ingerekend. Iedereen verwachtte dat de koers vervolgens zou eindigen in een massasprint, maar de Ier Matt Brammeier van MTN - Qhuebeka dacht daar anders over. Hij reed in de laatste tien kilometer alleen weg uit het peloton en wist knap stand te houden tegenover het achtervolgende peloton. Zielsgelukkig kwam de Ierse renner solo over de meet in de Stationsstraat in Boxtel.

 

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl