Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vacansoleil-DCM zoekt ook in Midden-Oosten naar sponsor

Dinsdag 07 mei 2013

Elite men - Vacansoleil maakt volgende week bekend of het bedrijf doorgaat als hoofdsponsor van Vacansoleil-DCM. Ondertussen is Daan Luijkx, de baas van het wielerteam, achter de schermen druk op zoek naar alternatieven. In jacht op een nieuwe geldschieter, wordt ook gepraat met partijen uit de olierijke gebieden van het Midden-Oosten.

Een rijke oliesjeik die de sponsoring van Vacansoleil-DCM overneemt? Het is niet ondenkbaar. Daan Luijkx is al naar het Midden-Oosten gevlogen is om daar te praten met geïnteresseerde partijen. “Vanwege globalisering van de sport praten we met partijen uit de hele wereld”, zegt een woordvoerder van de ploeg in een reactie. “Met iedereen die iets aan de zichtbaarheid van een wielerploeg heeft. Wij zoeken een partner voor de lange termijn die met ons een volgende stap wil zetten en dat kunnen huidige sponsoren of nieuwe sponsoren zijn. Er zijn een paar internationale partijen die al concrete interesse hebben getoond. Die partijen zien dat wij met een relatief klein budget doorgaans voor veel return zorgen. De attractieve koerswijze en het open karakter spreken aan. De komende jaren gaat er ons inziens veel veranderen ten goede van de sport, partners die er nu bij zijn kunnen weleens spekkoper zijn, dat blijkt uit recente ontwikkelingen en eigen en extern onderzoek."

Vacansoleil niet uit beeld
Maar het kan dus ook zo zijn dat Vacansoleil betrokken blijft bij de ploeg, als hoofdsponsor of als co-sponsor. Daarover wordt volgende week beslist door de directie van het bedrijf in campingvakanties. "Het is een lastige keuze voor Vacansoleil en ze geven aan zeer tevreden te zijn over de return die ze ontvangen in de voornaamste landen voor hen. De grootste zorg zit voor hen bij het achterblijven van media-aandacht voor wielrennen in Duitsland. Ze hebben dus bedenktijd gevraagd en dat respecteren wij."

Samenwerking met de KNWU
Ook de optie om samen met wielerbond KNWU een nieuwe hoofdsponsor te vinden is onderzocht door het team. Dan zou er een constructie komen zoals bij Team Sky of Orica-GreenEdge, waarbij bond en ploeg nauw samenwerken op het gebied van talentbegeleiding, coaching en faciliteiten. KNWU-directeur Huib Kloosterhuis liet echter weten, dat die zoektocht niet eenvoudig was vanwege het economische klimaat.Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl