Nieuwsblad: Cromwell rondt overmacht Orica af

Zaterdag 23 februari 2013

Women - Tiffany Cromwell heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen. De renster van Orica-GreenEdge bleef in sprint haar vluchtgenote Megan Guarnier van Rabobank voor. Cromwells ploeggenote Emma Johansson werd derde.

Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten was de beste Nederlandse op een vierde plaats. ,,Ik ben nog niet helemaal top, dat merkte ik niet zozeer op de klimmetjes maar vooral op de kasseien. Maar toch sta ik hier verder dan ik had gedacht. Het was een nuttige investering met het oog op de rest van het seizoen dat ik hier zo diep kon gaan. Dat Guarnier met Cromwell vooruit kwam, was min of meer toevallig. Orica-GreenEdge had met vier rensters het initiatief en het was zaak om steeds te reageren als er één van hun rensters aanviel. Uiteindelijk was het Megan die voor de winst mocht proberen te sprinten. We hadden geen idee wie de snelste was, helaas won ze niet, maar we hebben als team wel sterk gepresteerd.'' Cromwell erkende dat het zaak was om telkens een renster op avontuur te sturen. "Toen ik met Megan de ruimte kreeg, besloot ik in de sprint gewoon lang te wachten en toen alles te geven. Ik ben geen echte sprintster, maar gelukkig wel de snelste van ons twee. Voor mij is het heel bijzonder om als eerste Australische deze koers te winnen, ik houd van deze Vlaamse koersen, dus een zege als deze koester ik." De wedstrijd ontplofte voor een eerste keer echt op de Molenberg. Het eerste peloton sloeg op de kasseienstroken opnieuw uit elkaar en toen bleven er eerst veertien en toen dertien renners over. Daaruit reden op een kleine tien kilometer van de streep Cromwell en Guarnier weg.

Foto (c): Sportfoto

 

Gent. Omloop Het Nieuwsblad.

1. Tiffany Cromwell (Aus/Orica-AIS) 125 km in 3.34.00, 2. Megan Guarnier (VSt/Rabobank) 0.03, 3. Emma Johansson (Zwe/Orica-AIS) 0.12, 4. Annemiek van Vleuten (Rabobank), 5. Shelly Olds (VSt/Tibco), 6. Ellen van Dijk (Specialized-Lululemon), 7. Chantal Blaak (Tibco), 8. Anna van der Breggen (Sengers LCT), 9. Roxane Knetemann (Rabobank), 10. Loes Gunnewijk (Rabobank), 11. Marta Bastianelli (Ita/Faren), 12. Elisa Longo Borghini (Ita/Hitec) 0.16, 13. Gracie Elvin (Aus/Orica-AIS) 0.22, 14. Christine Majerus (Lux/Sengers LCT) 4.39, 15. Annelies van Doorslaer (Bel/Cyclelive-Zanatta), 16. Monique van de Ree (Cyclelive-Zanatta), 18. Mascha Pijnenborg (Futurumshop), 21. Marijn de Vries (Lotto-Belisol), 29. Iris Slappendel (Rabobank), 33. Adrie Visser (Boels-Dolmans), 35. Thalita de Jong (Rabobank), 37. Martine Bras (Boels-Dolmans) 4.47,47. Willeke Knol (Argos-Shimano) 7.07

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl