Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

La Course voor Van der Breggen

Zondag 26 juli 2015

Women - De tweede editie van La Course by Le Tour is gewonnen door Anna van der Breggen. De winnares van de Giro Rosa verraste de sprintersploegen met een uitval in de slotronde. De Hasseltse van Rabo-Liv volgt op de erelijst Marianne Vos op.

Jolien  D'hoore eiste de tweede plek voor zich op, Amy Pieters werd derde. Met Lucinda Brand (achtste) en Kirsten Wild (negende) eindigden nog twee Nederlandse vrouwen in de top 10. De wedstrijd over de Champs Elysées werd gekenmerkt door een groot aantal valpartijen van onder anderen Ellen van Dijk en wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot. “Dit was het plan”, zei Anna van der Breggen na afloop. "Wegrijden was goed, want dan moeten de andere sprintersploegen aan het werk. Dat zou goed zijn voor Pauline. Ik wist dat ik die aanval ging plaatsen. Tijdens de wedstrijd heb ik me er voor gespaard. Natuurlijk ga je om te winnen, maar ik had in eerste instantie niet het idee dat het zou lukken met zo'n jagend peloton achter me aan. Maar het was ook een extreme wedstrijd met de regen en de gladheid.”

Indrukwekkend seizoen

Van der Breggen is aan een indrukwekkend seizoen bezig, waarin ze direct de toon zette in de Omloop Het Nieuwsblad met de zege. Later won de Hasseltse ook de Waalse Pijl, de nationale tijdrittitel van Nederland en de Giro Rosa.

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl