Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Edmondson pakt rit- en eindzege Chongming Island

Vrijdag 10 mei 2013

Women - Anette Edmondson heeft in de derde en laatste etappe van de Tour of Chongming Island toegeslagen. Behalve de ritwinst greep de Australische van Orica-AIS ook de winst in het eindklassement. Kim de Baat - een dag voordien zesde - kwam ten val in de laatste bocht.

Hierdoor kon de renster van het Boels-Dolmans Cycling Team zich niet met de strijd om de dagzege bemoeien. De wedstrijd kende drie verschillende dagwinnaressen met Lucy Garner (Argos-Shimano), Giorgia Bronzini (Wiggle-Honda) en tenslotte Edmondson. De wedstrijd diende als opwarmer voor de gelijknamige wereldbekerwedstrijd van komende zondag.

Beetje geluk

Edmondson kon na afloop nauwelijks geloven dat het gelukt was om naast de dagzege ook de eindoverwinning te veroveren. "Daarvoor moest ik ook een beetje geluk hebben. Behalve dat ik zelf moest winnen, mochten Bronzini en Hosking niet bij de eerste drie finishen. Precies dat gebeurde. Een sprookje kwam uit vandaag." Op het eindpodium kreeg Edmondson gezelschap van de onttroonde leidsters Chloe Hosking (tweede) en eerstejaars Lucy Garner van Argos-Shimano (derde).

Foto: (C) Sportfoto

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl