Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kittel-trein ontspoort niet in Picardië

Vrijdag 10 mei 2013

Elite men - Marcel Kittel won vandaag de eerste etappe van de Ronde van Picardië. Door een lekke band voor Tom Veelers en een valpartij in het peloton kwam de Argos-trein even in de problemen, maar van ontsporen was geen sprake.

“De sprint was erg hectisch”, legt ploegleider Marc Reef uit. “Tom Veelers reed lek en het koste hem heel veel moeite om weer voorin te komen. Daarna was er nog een valpartij in de laatste drie kilometer waardoor we terugzaqkten naar het midden van het peloton. Maar Reinardt Janse Van Rensburg bracht de trein weer in positie. Jonas Ahlstrand, Roy Curvers en Ramon Sinkeldam hebben vervolgens Kittel in stelling gebracht en hij maakte het af.”

Zevende seizoenszege Kittel
Voor Kittel was het zijn zevende zege van het seizoen. “Ik ben enorm blij met deze zege. In het begin van de koers voelde ik me niet zo heel goed, maar in de finale vond ik mijn goede benen terug. Het is goed dat iedereen van het team ontspannen bleef, en dat we gewoon het plan volgden dat we in ons hoofd hadden."

Twee Nederlanders in top tien
De Nederlanders sprintten ook goed mee in de openingsrit tussen Guise en Flixecourt. Danny van Poppel (Vacansoleil-DCM) werd vijfde, zijn ploegmaat Kenny van Hummel eindigde als zevende.

Foto (c): ASO






Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl