Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koga Slag om Norg voor Ariesen

Zondag 09 augustus 2015

Elite men - Johim Ariesen heeft de Koga Slag om Norg gewonnen. De renner van Metec-TKH toonde zich in deze wedstrijd over deels onverharde wegen de snelste van een kopgroep. Gert-Jan Bosman werde tweede, Koos Jeroen Kers derde.

De wedstrijd kende veel aanvallers, maar van achteruit kwamen steeds renners terug, waarna nieuwe kopgroepen ontstonden. Kobus Herijgers van Join S-De Rijke was bijzonder strijdbaar en hij probeerde het op de allerlaatste strook nog een keer. Zijn aanval werd gepareerd, maar nog was het met de aanvallers niet gedaan. In de slotkilometer ging Yoeri Havik van SEG nog een keer aan, maar hij werd net voor de streep overstoken door de mannen van het podium.

Ariesen koestert zege

Johim Ariesen is al aan zijn tiende zege van het seizoen toe, maar rekende de Koga Slag om Norg zeker niet tot een 13-in-het-dozijnzege. 'Ik was hier twee jaar geleden vijfde en toen wist ik dat ik een keer om de zege mee kon doen. Aanvankelijk miste ik de slag toen een groep van zeven weg was, maar ik kon er samen met Gert-Jan Bosman naar toe. Voorin de koers had ik veel steun van Jasper Hamelink, die zorgde dat Havik niet te ver weg kwam. Ik ging de sprint uiteindelijk van ver aan, eigenlijk wat te ver, maar ik hield gelukkig stand. Dit is een koers die veel renners willen winnen, het is mooi dat het nu gelukt is. Het is een heel andere zege dan een gewonnen massasprint natuurlijk, ik heb vandaag een koers lang serieus afgezien. Maar dat maakt zo'n overwinning ook mooier. Ik hoop deze vorm nog even vast te houden. Er komen nog mooie koersen in mijn eigen regio aan, zoals de Arnhem Veenendaal Classic en de Ronde van Midden-Nederland. Daar hoop ik ook een mooie prestatie neer te zetten."

Gert-Jan Bosman won de wedstrijd twee jaar geleden en was dichtbij een herhaling in zijn eigen Drenthe. "Misschien breken de drie lekke banden me op, die ik had onderweg. Kom ik die kracht uiteindelijk te kort? Misschien wel, maar Johim Ariesen is natuurlijk ook snel. Deze koers is voor mij de mooiste van het jaar en dan is het jammer dat je net naast de winst grijpt." Koos-Jeroen-Kers kon leven met zijn klassering. "Absoluut. Ik kwam net voor de laatste bocht even op een gaatje te zitten en toen kreeg ik de kloof met die mannen voor me niet meer gedicht. Maar ik ben tevreden met een podiumplaats." Havik kreeg voor zijn strijdlust net geen podiumbloemen, hij werd vierde.

Foto: © Rudie Ottens

Koga Slag om Norg:

1. Johim Ariesen (Metec-TKH) 3.56.13, 2. Gert-Jan Bosman (Team Piels) , 3. Koos-Jeroen Kers (BabyDump) 0.01, 4. Yoeri Havik (SEG), 5. Luuc Bugter (BabyDump), 6. Jenthe Biermans (Bel-SEG), 7. Jan Willem van Schip (BabyDump), 8. Jochem Hoekstra (Piels), 9. Koen Bouwman (SEG), 10. Thijs Zonneveld (KMC-Koga)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl