Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Viviani wint eerste rit Eneco Tour (+video)

Maandag 10 augustus 2015

Elite men - Elia Viviani won de eerste rit van de Eneco Tour. De Brit van Team Sky versloeg Danny van Poppel in de sprint in de straten van Bolsward en is daarmee de eerste leider in de Belgisch-Nederlandse WorldTour-wedstrijd.

's Morgens vertelde Van Poppel nog dat er voor zijn ploeggenoot Nizzolo gereden zou worden. "Maar we raakten elkaar kwijt in de sprint en toen ze we beiden onze eigen kans gegaan. Ik vond een goed wiel, maar kon Viviani niet meer passeren." De Brabander weet niet of zijn korte klassering de komende dagen iets veranderen gaat. "Ik rijd niet veel samen met Nizzolo, het is even zoeken hoe we het aan gaan pakken. Ik ben in vorm, anders word ik hier geen tweede. Maar het is ook niet wat om zesde en zevende te worden, we moeten in de finales maar beslissen hoe we het gaan doen."

Hofland 'Geen sprint voor mij'

Moreno Hofland werd achtste. "Eigenlijk is zo'n rechttoe, rechtaan sprint niet echt iets voor mij. Het was hier vier kilometer rechtdoor en je moet al die tijd knokken voor je plek. Dan zit je goed, maar even later kan dat weer anders zijn. Uiteindelijk zat ik te ver naar achteren toen de sprint echt begon. Dan doe je niets anders dan slalommen tussen knechten van sprinters die stil vallen en sprinters die zien dat ze niet meer kunnen winnen.Ik houd meer van een wat lastiger finale. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de vijfde rit naar Sittard-Geleen op vrijdag, dan is de rit ook wat selectiever geweest. Dat was hier niet het geval natuurlijk."

Asselman valt aan

Jesper Asselman meldde zich in een kopgroep van zeven en gaf zo de eerste rit kleur voor Roompot-Oranje Peloton. Aan de gewonnen boniseconden bij de Gouden Kilometer (een reeks sprints) hield hij de voorlopig derde plek in het algemeen klassement over. Zijn ploeggenoot Dylan Groenewegen werd tiende in de sprint.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl