Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teunissen wint proloog Tour de l'Ain

Dinsdag 11 augustus 2015

Elite men - Mike Teunissen heeft de openingstijdrit van de Tour de l'Ain gewonnen. De renner van Lotto-Jumbo bleef in de 3,8 kilometer lange proloog Alexandre Geniez een fractie voor en is de eerste leider in deze rittenkoers.

Stagiair Twan Castelijns maakte indruk met een vijfde plaats op twee tellen van zijn ploeggenoot. “Deze is binnen en pakken ze me niet meer af”, jubelde Teunissen na zijn winnende inspanning. “Ik had het voordeel dat ik als voorlaatste startte. De andere jongens hadden al goede tijden neergezet en zodoende wist ik wat ik moest doen.”

Parcoursrecord

Teunissen, die vorige week al tweede werd in de Prudential RideLondon & Surrey Classic, verbrak met zijn tijd van 4’31” het parcoursrecord dat in 2011 was neergezet door Wilco Kelderman. “Ik moest gemiddeld meer dan 50 kilometer per uur rijden en dat is niet makkelijk op een parcours met twee secties met lastige bochten, maar in Londen ging het goed en ik wist dat die vorm niet weg kon zijn.” Teunissen, bezig aan zijn eerste seizoen als prof, vermoedt dat hij een lekkere nacht tegemoet gaat. “Na Londen maakte ik de fout om vlak voor het slapen nog de finale terug te kijken. Ik kreeg toen het idee dat ik een kans had laten liggen en dat gevoel ging toen door mijn hoofd spoken. Nu val ik waarschijnlijk snel in slaap en ga ik heerlijk dromen.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl