Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieter Weening naar Team Roompot

Dinsdag 11 augustus 2015

Elite men - Pieter Weening is door Team Roompot-Oranje Peloton vast gelegd als eerste versterking voor 2016. De ervaren Fries tekent binnenkort een contract voor één seizoen bij het Pro Continentale team.

“Wij zijn erg blij met de komst van Pieter”, reageert teammanager Michael Zijlaard verheugd op de aanstaande samenwerking met Weening. “Hij is al jaren één van de beste Nederlandse profs, wat dat betreft zullen de wielerfans het denk ik erg leuk vinden dat hij volgend jaar in het oranje zal rijden. Bovendien kan Pieter met zijn routine bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze jonge renners”.

'Wil terugkeren'

De 34-jarige Weening is bezig aan zijn 13e seizoen als beroepsrenner. Na een start bij het opleidingsteam van Rabobank kwam de ´Harrekiet´ 8 opeenvolgende jaren uit voor de bankiersploeg. Sinds 2012 stond hij onder contract bij Orica/Greenedge. “Ik had kunnen bijtekenen in Australië, waar ik vier prima jaren heb gehad. Maar ik wil graag terugkeren in eigen land. Het verhaal van Roompot Oranje Peloton spreekt mij erg aan en het lijkt mij gaaf om vanaf januari deel uit te maken van een groep 'jonge honden'. Ook omdat ze mijn favoriete wedstrijden in het voorjaar rijden en daar wil ik nog eens helemaal voor gaan". 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl