Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Riabchenko wint Chongming Island, Pieters derde

Zondag 12 mei 2013

Women - Tetyana Riabchenko is de verrassende winnares geworden van de Tour of Chongming Island. De renster van Forno d'Osolo leek in de slotfase van de Chinese wereldbekerwedstrijd door de sprintsters in de kraag te worden gegrepen, maar bleef vooruit toen het peloton verkeerd gestuurd werd.

Giorgia Bronzini (Wiggle-Honda) was de meest gedupeerde renster, de Italiaanse won namelijk de sprint voor de nu tweede plaats, Amy Pieters (Argos-Shimano) legde beslag op de derde plaats. Ook Kim de Baat (Boels-Dolmans) eindigde in de top van het klassement, zij werd achtste. Pieters hield zichzelf goed voorin in de bizarre finale. ,,Het was hectisch, maar dat was het hier eigenlijk elke dag wel in de finale. Ik ben heel blij met deze derde plaats, als team hebben we ook een goede week gehad'' zegt Pieters daarbij ook verwijzend naar de ritzege van Lucy Garner in de etappekoers Chongming Island. "Het is voor mij niet gewoon om op het podium van een wereldbekerwedstrijd te staan. Als onze kopvrouw Kirsten Wild niet geblesseerd was geweest, was het wellicht ook anders gelopen. Maar met een team van maar vier rensters hebben we het hier toch nog super gedaan." Kim de Baat was ook tevreden over haar optreden, een nieuwe opsteker voor haar moraal nadat het begin van het seizoen haar niet mee viel. "  We hadden een treintje en alles leek perfect te gaan tot de voorlaatste bocht. Daarna reden we opeens aan de andere kant van de weg en moesten we onder de linten door. Toch vonden we elkaar nog op het laatst en Martine Bras trok de sprint voor me aan. Het is goed om te weten dat we op deze manier ver kunnen komen, al had ik iets minder lang moeten twijfelen in de sprint."

Geluk

De winnares zelf was uitgelaten na het behalen van haar zege. "Ik besloot het erop te wagen met nog vijftien kilometer te gaan. Ik bleef om kijken in de laatste honderden meters, maar zag ze maar niet komen'' aldus de Oekrainse. "In de etappekoers op Chongming Island probeerde ik ook een aantal keren weg te rijden, maar toen was het geluk niet aan mijn zijde. Het geeft me heel veel voldoening dat het nu wel gelukt is en dat in een wereldbeker."

Marianne Vos blijft leidster in het klassement van de wereldbeker.

 

Foto: (C) Tour of Chongming Island



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl