Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeltfoort eerste leider in Olympia's Tour

Maandag 13 mei 2013

Elite men - Coen Vermeltfoort heeft de proloog van Olympia's Tour gewonnen. De vroeg gestarte renner van De Rijke-Shanks bracht over 3,2 kilometer een tijd van 3.56 op de klokken en daar kwam later op de avond niemand meer aan te pas.

De Australische renners Damien Howson (tweede) en Michell Mulhern (derde) beten ook hun tanden stuk op de oud-prof van Rabobank. Howson kwam tot op twee seconden van de winnende tijd. Titelverdediger Dylan van Baarle bleef negen seconden van de tijd van Vermeltfoort verwijderd. De eerste leider in Olympia's Tour 2013 vond het te gemakkelijk om de toename van wind als reden aan te merken voor de gewonnen proloog. ,,Ook ik had met veel wind te maken, maar had er wel enigszins op gegokt dat ik voordeel kon hebben van een vroege start. Maar wat voor weer het ook was: ik startte hier om te winnen en dat is gelukt. Voor mij wel een mooi voordeel om mee te beginnen zo. In de komende dagen hoop ik via de bonificatiseconden verder uit te lopen om dan genoeg marge op te bouwen voor de Limburg-etappe van vrijdag en de afsluitende tijdrit op zaterdag. Ik hoef in Limburg alleen maar te volgen."

Niet snel genoeg

Dylan van Baarle wilde na afloop de wind ook niet de schuld geven van het feit dat hij niet - zoals in 2012 - de openingstijdrit op zijn naam kon brengen.,,Ook in vergelijking met mensen die net voor me gestart waren, was ik gewoon niet snel genoeg vandaag. Maar het is alleen de proloog die we hier verliezen, er komen nog kansen genoeg deze ronde, met nog waaieretappes en een zware Limburg-rit voor de boeg. Vermeltfoort moeten we volgens mij uit de trui kunnen rijden, in ieder geval in de slotetappes. De opgelopen schade ten opzichte van concurrenten voor de eindzege valt volgens mij mee. Al was ik natuurlijk liever als winnaar van de proloog aan de ronde begonnen."

 foto: Sportfoto.nl

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl