Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans behoudt ook Megan Guarnier

Maandag 07 september 2015

Women - Megan Guarnier rijdt ook in 2016 voor het Boels-Dolmans Cycling Team. Dat zijn de Amerikaans kampioene - zondag één van de smaakmakers van de slotrit van de Boels Rental Ladies Tour - en de teamleiding van de Nederlandse UCI-vrouwenploeg overeen gekomen.

Guarnier kan terug kijken op een zeer succesvol seizoen met winst in de Strade Bianche, het Amerikaans wegkampioenschap, de eindzege in de Ladies Tour of Norway en een ritzege in de Giro Rosa. In de laatstgenoemde wedstrijd droeg ze ook enkele dagen de leiderstrui en werd ze derde in het eindklassement. 

Geen moment getwijfeld

Een groot doel van Guarnier is uiteraard het komende wereldkampioenschap, dat in haar eigen Verenigde Staten wordt verreden. Ze is blij ook in het belangrijke olympische jaar het shirt van Boels-Dolmans te kunnen dragen. “Ik heb geen moment getwijfeld om bij te tekenen, want ik voel me hier op de fiets maar ook daarnaast helemaal op mijn plek. Alle leden van het team kunnen honderd procent op elkaar bouwen, we helpen elkaar om te winnen waar mogelijk. Ik ben blij met de kansen die ik heb gehad en wil ook in 2016 graag bijdragen aan de successen van het team.”

Belangrijke schakel

Ook team manager Danny Stam is opgetogen in 2016 opnieuw over de fietskwaliteiten van de Amerikaanse te kunnen beschikken. “Megan is een belangrijke schakel in ons team, een troef voor zowel de klassiekers als etappewedstrijden zoals de Giro Rosa. Ze heeft dit jaar veel progressie geboekt en is als afmaakster - maar waar nodig ook in een ondersteunende rol - van groot belang geweest voor het team.” Daarmee weet Stam zich ook in 2016 verzekerd van de diensten van zijn toonaangevende rensters. Wereldbekerwinnares Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk, Evelyn Stevens, voormalig wereldkampioene bij de junioren Amalie Dideriksen en Chantal Blaak waren immers al vast gelegd voor het komende seizoen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl