Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Gogh wint in Lotto Belisol Belgium Tour

Dinsdag 08 september 2015

Women - Natalie van Gogh is winnares geworden van de openingsetappe van de Lotto Belisol Belgium Tour. De renster van Parkhotel Valkenburg maakte deel uit van een kopgroep van drie. Hierdoor is ze ook de eerste leidster in deze Belgische etappekoers.

In Beloeil hadden vluchtgenotes Anna Plichta (tweede) en Cecilie Johnsen (derde) het nakijken. Het is voor de 40-jarige Van Gogh de tweede zege van het jaar op Belgische bodem. Eerder won ze de Trofee Maarten Wynants. Ze kon het na afloop nauwelijks nog bevatten. "Opeens sprong er één weg. Het was nog acht kilometer en ik sprong direct mee met nog een andere renster. Vooral die Poolse die mee was, reed sterk. Zij trok elke keer hard door als ze op kop reed. Onze voorsprong schommelde rond de dertig seconden maar zakte kort voor de finish naar 15 seconden. In het routeschema had ik gezien dat er in de laatste kilometer een vervelende bocht zat. Ik ging daar op kop in met de Poolse aan mijn wiel. toen ik de bocht uit kwam keek ik even op zij en zag dat ze een meter of tien achter lag. Dan maar vol door gaan dacht ik. En het lukte ook nog."

Het peloton kwam tien seconden te laat om voor de dagzege te sprinten. Achter Lauren Kitchen werd Amy Pieters namens de KNWU-selectie vijfde. Jip van den Bos van Parkhotel Valkenburg eindigde als zevende.

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen De zege van Van Gogh in de Trofee Wynants

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl