Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour: Vermeulen snelste in Hoofdorp

Dinsdag 14 mei 2013

Elite men - Jeff Vermeulen heeft de eerste etappe van Olympia's Tour gewonnen. In de sprint van een groep van 37 renners toonde de renner van Metec zich na 180 kilometer net iets sneller dan Wim Stroetinga (tweede) en Wouter Wippert (derde).

Klassementsleider Coen Vermeltfoort - winnaar van de proloog op maandag - behield zijn leiderstrui, maar kende wel enkele benauwde momenten toen een kopgroep met onder andere Dylan van  Baarle veertig seconden voorsprong wist te nemen met nog vijftig kilometer voor de boeg. In de laatste vijf kilometer wist Vermeltfoort de aansluiting te maken en uiteindelijk had hij dankzij bonificatieseconden toch nog een ruimere marge op zijn concurrenten. ,.,Maar even was ik bang dat ik de trui kwijt zou zijn, als team hadden we in de achtervolging veel gegeven, maar uiteindelijk kwamen twee andere teams helpen en kwam het toch goed."

Meer kansen

Vermeulen zat al mee met de zeventien leiders en bleek in Hoofddorp - waar hij ook vorig jaar won - de snelste van het eerste peloton. ,,Mijn ploeggenoot Peter Koning probeerde het nog solo in de laatste kilometers, waardoor de andere teams nog even flink aan de bak moesten. Voor mij ideaal, ik kon uiteindelijk profiteren van hun werk. Ik hoop de komende dagen nog eens toe te kunnen slaan en zie daarvoor nog wel twee kansen."

Mooi scenario

Rabobank-ploegleider Arthur van Dongen zag bijna een mooi scenario uitkomen toen namens zijn team Dylan van Baarle, Mike Teunissen en Jasper Bovenhuis mee zaten in de kopgroep van zeventien en veel concurrenten - waaronder Vermeltfoort -de slag gemist hadden. "We hadden inderdaad bijna geprofiteerd van een moment van onoplettendheid van de leider. Natuurlijk hadden we daar voor getekend, maar uiteindelijk zijn we ook veel concurrenten kwijt geraakt vandaag. Mannen als Pfingsten en Vermeer bijvoorbeeld." Dylan van Baarle sloot zich aan bij deze tevreden conclusie: ,,We hebben toch even een tikje uitgedeeld vandaag, zoals Vermeltfoort dat een dag eerder deed."

Foto: (C) Sportfoto.nl

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl