Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Zwet verrast sprinters in Alkmaar

Woensdag 15 mei 2013

Elite men - Arno van der Zwet heeft de tweede etappe van Olympia's Tour gewonnen. De renner van het Koga Cycling Team wist in de 173 kilometer lange rit van Rhenen naar Alkmaar met een solo in de laatste twee kilometers net een eerste peloton voor te blijven.

Jeff Vermeulen - een dag eerder winnaar in Hoofddorp - eindigde nu als tweede, Wouter Wippert werd opnieuw derde. Het peloton brak als gevolg van de wind een aantal keren en opnieuw was leider Coen Vermeltfoort even in de problemen. Toen er 26 renners weg reden in Noord-Holland, bleken namelijk vooral het Rabobank Development Team en Metec bij de les. Uiteindelijk wist de renner van Cycling Team De Rijke-Shanks de aansluiting met de eersten te bewerkstelligen en zijn leiderstricot weer een dag veilig te stellen. 

Finale verkend

Van der Zwet had met zijn ploeggenoten de finale goed verkend. ,,Als renner uit de achtervolgingsploeg op de baan kan ik een dergelijke korte afstand goed aan, ik ben gewend om een aantal kilometers volle bak te rijden. Met de steentjes in de slotfase en de vele bochten in de finale was het moeilijk om een achtervolging op gang te krijgen, hoopten we, die inschatting klopte precies. Ik probeerde dit trucje ook een paar keer in de Tour Loir et Cher, maar daar lukte dat helaas niet. Nu is het raak. Mooi voor de ploeg, mooi voor mezelf. Dit is toch een belangrijke koers voor ons team." In het klassement staat Van der Zwet nu derde op zes seconden van Vermeltfoort, Jeff Vermeulen is tweede op vier tellen van de leider.

Foto: (C) Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl