Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeulen naar tweede ritzege Olympia's Tour

Donderdag 16 mei 2013

Elite men - Jeff Vermeulen heeft de derde etappe van Olympia's Tour gewonnen. De sprinter van Metec bleef na een etappe van 157 kilometer in de massasprint Wim Stroetinga (tweede) en Mike Teunissen (derde) voor in finishplaats Gendringen. Het was voor Vermeulen al zijn tweede ritzege in deze ronde, eerder won hij in Hoofddorp.

Dankzij de bonificatieseconden nam hij de leiderstrui over van proloogwinnaar Coen Vermeltfoort. Vrijdag trekt het peloton de Limburgse heuvels in. "Niet echt mijn terrein'', erkende sprinter Vermeulen grif. "Maar ik wil de witte leiderstrui ook niet zomaar uit handen geven, dus ik ga proberen zo lang mogelijk bij te blijven. Maar een derde ritzege is het grote doel."

Schrik in de regen
In de etappe door de Achterhoek probeerde twee keer een kopgroep weg te komen, maar de ploegen van de sprinters rekenden goed en wisten de aanvallers terug te halen. Leander Schreurs (Ruiter) en Rens te Stroet (Piels) waren er twee keer bij. Vervolgens wachtte het peloton een sprint in de stromende regen.  Vermeulen: "Iedereen had wel schrik voor een valpartij op het natte wegdek, maar juist door die voorzichtigheid bleven we misschien wel overeind. Het was mijn doel om hier twee ritten te winnen, in zoverre is de ronde voor mij geslaagd. Maar een mens wil altijd meer natuurlijk."

Leider af
Proloogwinnaar Coen Vermeltfoort moest als gevolg van de bonificatieseconden zijn witte leiderstrui afstaan. "Ik wilde me hier in de regen niet in het gedrang mengen in de sprint, ze vallen hier vaak. Maar de komende dagen wordt er een flinke strijd uitgevochten om de trui en daar hoop ik me in te mengen. Ik sta er nog altijd goed voor in het klassement en weet dat mijn ploeg me goed omringen zal." Titelverdediger Dylan van Baarle kijkt uit naar de dag van morgen. "Het zal een keiharde koers worden en we zijn er als team klaar voor. Wat het klassement betreft begint het morgen pas echt natuurlijk."

Foto (c): SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl