Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Waar waren de Nederlanders?

Zondag 24 februari 2013

Elite men - Nu Kuurne-Brussel-Kuurne is afgelast, mogen we nog wel even terugblikken op Het Nieuwsblad. De verwachtingen waren hoggespannen, toch deed Nederland gisteren niet mee om de prijzen. Waar zaten ze, hoe verliep hun koers? Een overzicht.

25e. Bert-Jan Lindeman (Vacansoleil-DCM): beste Nederlander, maar reed de hele dag ziek in de rondte. ‘Ik heb geen moment in de wedstrijd gezeten.’

44e. Sebastian Langeveld (Orica-GreenEdge): sleurde vlak voor de finale nog wel op kop van het peloton, maar de winnaar van 2011 miste de slag.

55e. Ramon Sinkeldam (Argos-Shimano): reed als knecht voor Degenkolb. Keurig in het eerste peloton geëindigd. ‘Ik voelde me erg goed, maar kwam net iets tekort om op de Taaienberg met de grote groep met favorieten mee te kunnen. Uiteindelijk kwam alles bij elkaar in een soort grupetto.’

56. Maarten Tjallingii (Blanco Pro Cycling): ook zijn koers ging op slot toen zijn ploeggenoot Maarten Wynants in de kopgroep zat. Hij had het koud, maar ‘dankzij alle aanmoedigen van langs de weg, bleef hij goedgehumeurd’, zo meldde hij zijn twitter-volgers.

80. Lars Boom (Blanco Pro Cycling): de grote Nederlandse favoriet was wel oké, maar had niet de vorm die hij gehoopt had. ‘Dat ik favoriet zou zijn, vond ik ook een beetje overdreven.’

99. Niki Terpstra (OmegaPharma-QuickStep): mocht dankzij een niet geheel fitte Tom Boonen voor eigen kans gaan, maar: ‘ik voelde op de klimmetjes dat geen sterke dag had’. De Nederlands kampioen eindigde in de staart van het eerste peloton.

117. Bobbie Traksel (Champion System): ‘Ik had technische problemen op een slecht moment. Ik kon niet op tijd van fiets wisselen. Ik had gewoon in de eerste grote groep moeten finishen. Volgende week weer een nieuwe kans gelukkig.' Traksel finishte in het tweede peloton op meer dan 13 minuten.

 

Opgegeven:

Rick Flens (Blanco Pro Cycling): was afgelopen week ziek, waarschijnlijk niet in topconditie gestart.

Moreno Hofland (Blanco Pro Cycling): de debutant was volgens ploegleider Nico Verhoeven na 150 kilometer leeg. ‘Met dat scenario hadden we rekening gehouden, vooral met dit weer worden je reserves aangesproken. Oudere renners zijn daar beter tegen bestand.’

Albert Timmer (Argos-Shimano): had problemen met zijn fiets. Voor het eerst op de Haakhoek, daarna nog wel een aantal keer teruggekomen, maar het kostte te veel kracht.

Roy Curvers (Argos-Shimano): was na 100 kilometer ‘ineens leeg’.

Tom Stamsnijder (Argos-Shimano): stapte af op de Kluisberg. Verklaring op zijn website: "Ik had een super slechte dag, er ging helemaal niks. Ik heb 120 kilometer zitten afzien maar zat geen moment op mijn gemak. Ik had de hele tijd het gevoel alsof ik met de remblokken op de velgen reed.”

Martijn Maaskant (Garmin-Sharp): viel na 80 kilometer op zijn knie. Einde koers.

Stefan van Dijk (Accent Jobs):  ook deze taaie Nederlandse sprinter redde het niet tot in Gent.

Foto (c): SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl