Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU erkent 'WK Strandrace'niet

Vrijdag 02 oktober 2015

Offroad - De KNWU heeft een reactie gepubliceerd naar aanleiding van alle recente berichtgeving - onder meer op CyclingOnline - met betrekking tot de '‘WK strandrace’ dat op zaterdag 14 november op de Brouwersdam wordt georganiseerd.

"De KNWU heeft waardering voor het enthousiasme en de energie waarmee het MTB strandrace evenement op de Brouwersdam wordt opgepakt. Echter is dit evenement onder geen enkel beding een officieel WK want niet door de UCI erkend. Daarnaast is het evenement niet aangemeld bij de KNWU, een voorwaarde voor licentiehouders om deel te kunnen nemen. Hierover staat in de UCI reglementen het volgende vermeld: 1.2.019 Een houder van een licentie mag niet deelnemen aan een wedstrijd die niet is ingeschreven op een nationale, continentale of internationale kalender of die niet erkend wordt door een nationale of een continentale federatie of de UCI."

De KNWU wil haar licentiehouders die willen deelnemen op de Brouwersdam waarschuwen omdat deelname consequenties tot gevolg kan hebben. Hen hangt een maand schorsing en een boete boven het hoofd. Daarnaast zijn de licentiehouders via hun licentie niet verzekerd tijdens deelname aan deze wedstrijd.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl