Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Canadese Canuel naar Boels-Dolmans

Maandag 05 oktober 2015

Women - Karol-Ann Canuel rijdt in 2016 voor het Boels-Dolmans Cycling Team. De Canadese tijdritkampioene komt over van Velocio-Sram, de formatie waarmee zij de afgelopen twee edities goud won op de WK-ploegentijdrit.

De 27-jarige Canuel wilde haar vorige formatie alleen verlaten voor Boels-Dolmans, zo laat ze weten. “Ik kijk ernaar uit om weer te gaan rijden aan de zijde van Evelyn Stevens en Chantal Blaak, die in 2014 ook bij mij in de ploeg zaten. En ik ben heel blij weer op Specialized te kunnen fietsen.”

Extra power 

Canuel speelde een belangrijke rol in de eindzeges die ploeggenoten behaalden in etappekoersen dit jaar in onder meer de Boels Rental Ladies Tour, Amgen Tour of California en Gracia Orlova. Zelf eindigde ze als tweede in de Thüringen Rundfahrt: dankzij een sterke slotetappe kwam ze nog op het eindpodium terecht. Haar bereidheid om zich weg te cijferen maar ook de mogelijkheid om zelf te winnen, zijn kwaliteiten die ze gemeen heeft met haar nieuwe ploeggenotes bij Boels-Dolmans, zegt het team in een bericht. “Op twee vlakken kan Canuel onze ploeg sterker maken” zegt team manager Danny Stam. “Ze zorgt voor extra power in de ploegentijdritten en kan ook een belangrijke factor zijn in etappekoersen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl