Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Nooit eerder zo'n zware Limburgrit in OT'

Vrijdag 17 mei 2013

Elite men - Het peloton wacht vandaag in Olympia's Tour een etappe door het Limburgse heuvelland. De rit van Bocholtz naar Voerendaal is 192,5 kilometer lang en kent maar liefst vijftien bergsprints. Volgens koersdirecteur Herman Brinkhoff wacht het peloton de zwaarste koninginnerit uit de ronde ooit.

"Je kunt de route vergelijken met de Amstel Gold Race, maar dan iets korter. Maar het deel dat er in vergelijking met deze WorldTour-wedstrijd uitgehaald is, is de vlakke aanlooplus. Wij gaan bijna alleen maar klimmen. Dat begint vlak na de start en eindigt vlak voor de finish. De rit leent zich voor een slagveld, zeker als er vanaf het begin ingevlogen wordt. We hopen in dat geval nog een qua omvang normaal veld over te houden voor zaterdag." Volgens Brinkhoff is het niet eenvoudig om een dergelijke rit uit te zetten. "Limburgse gemeenten hebben vaak of geen zin meer in wielrennen of geen geld meer na vorige projecten. Ik ben blij dat het ons toch gelukt is een geschikte finishentourage te vinden in Voerendaal om zo een échte Limburg-etappe te kunnen voorschotelen. In het verleden moesten we vaak nog dertig kilometer afleggen over relatief vlak terrein naar Buchten en dat zorgt toch voor een ander wedstrijdverloop."

Onder de indruk

Arthur van Dongen, ploegleider van het Rabobank Development Team onderschrijft de zwaarte van het parcours. "We waren er eigenlijk wel van onder de indruk bij onze verkenning, maar denken er zeker de mannen voor in huis te hebben. Het klassement zal na vandaag voor een groot deel gemaakt zijn." Die mening is ook Koga-manager Ton Welling toegedaan. "Het wordt voor veel ploegen zwaar om hun sprinter aan de streep te krijgen. Zeker als het slecht weer wordt én er direct wordt aangevallen, zal er een flinke schifting doorgevoerd worden."

Foto: (C) SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl