Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Op avontuur met Bikegear.cc The Ride

Woensdag 14 oktober 2015

Offroad - 8 etappes, 8 landen, 1.300 kilometer en 17.000 hoogtemeters, dat is BIKEGEAR.CC THE RIDE. Bedwing als duo de bergen in de Alpen, het Zwarte Woud, de Vogezen, de Lorraine en de Ardennen met iconische cols als de Stelvio, Splügenpas, Glaspas en de Grand Ballon. Ontdek de mooiste wegen en natuur in Italië, Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland.
Dit is de ultieme wieleruitdaging, met de finish in Valkenburg.

BIKEGEAR.CC zal als hoofdsponsor en naamgever duidelijk aanwezig zijn in de aanloop naar én tijdens het evenement. Met de grote verscheidenheid in A-merken uit het Shimano Benelux assortiment, gebundeld in het BIKEGEAR platform, kunnen deelnemers zich perfect voorbereiden op deze monstertocht van Italië naar Nederland. Denk daarbij aan ondersteuning van onder andere Shimano, Pearl Izumi en Science in Sport.

Teams van twee rijders fietsen met of zonder begeleider rijden 1.300 kilometer, waarbij 17.000 hoogtemeters worden overwonnen. De wielertocht duurt 8 dagen, kent 8 etappes en komt door 8 verschillende landen. BIKEGEAR organiseert THE RIDE samen met Stichting International Cycling Events en magazine Fiets. Alle informatie vind je op de website: www.the-ride.cc.

Ultieme test voor producten
"De koppeling van ons platform BIKEGEAR.CC aan THE RIDE is voor ons erg logisch", aldus Mike Smink, Sr. Marketing Manager van Shimano Benelux. "THE RIDE zal niet alleen een uitdaging betekenen voor de deelnemer, maar ook voor het materiaal. Met de vele topmerken binnen het BIKEGEAR-platform kunnen de deelnemers zich volop richten op het vervolmaken van deze prachtige fietsweek, zonder zich over het materiaal zorgen te hoeven te maken. Tot slot biedt THE RIDE ons een uitgelezen mogelijkheid om onze producten aan een ultieme test te onderwerpen."

Eerste etappetocht door 8 landen
BIKEGEAR.CC THE RIDE is de eerste groots opgezette etappetocht die door 8 landen voert. De rijders kunnen zich elke dag in teamverband meten in Challenges waarbij een segment met professionele tijdsregistratie wordt afgelegd. De karavaan reist van camping naar camping, waarbij alle faciliteiten zijn inbegrepen voor deelnemers en begeleiders. De campings hebben alle faciliteiten die nodig zijn, massage, fysio, EHBO zijn aanwezig.

Voor materiaal wordt goed gezorgd door de meereizende mecaniciens. Onderweg zorgen motards, auto’s en signaalgevers voor de veiligheid en hebben de deelnemers twee verzorgingsposten waar ze bijtanken. De koks van BIKEGEAR.CC THE RIDE zorgen voor drie voedzame maaltijden per dag. Elke dag is een avondprogramma waar de briefing van de volgende etappe wordt gegeven. De wielrenner leeft dus acht dagen lang zijn wielerdroom.




Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl