Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Barry Markus naar Team Roompot

Donderdag 15 oktober 2015

Elite men - Barry Markus rijdt komend jaar in het oranje van Roompot-Oranje Peloton. Er kwam bij deze ploeg een plek vrij omdat Dylan Groenewegen vertrok naar Lotto-Jumbo.

En dat is uitgerekend de ploeg waar Markus moest vertrekken. De inwoner van Hoofddorp reageert verheugd op zijn transfer: “Uiteraard ben ik erg blij met de kans die ik krijg bij Roompot Oranje Peloton. Het is een team waar ik hoopte terecht te kunnen, ook al had ik andere opties. Wij gaan een mooi programma rijden vol wedstrijden waarin ik goede uitslagen hoop te gaan kunnen behalen. Bovendien is het wel grappig dat mijn neef Dylan en ik nu letterlijk elkaars plek innemen”. Afgezien van een 2e plaats in Dwars door Drenthe, de 3e positie in een rit in de Tour de l’Ain en de 4eplaats in de sprint van de World Ports Classic in Antwerpen, heeft Markus een seizoen achter de rug zonder veel hoogtepunten. “En omdat ik in 2014 vaak in de sprinttrein voor Theo Bos moest rijden, wat wel leerzaam was trouwens, ben ik vol ambitie om vaker goede uitslagen te gaan scoren volgend jaar.  Ik hoop uiteraard de lijn weer op te pakken van het seizoen waarin ik 3e werd in de Scheldeprijs, achter Kittel en Cavendish”.  

Tweede kans

Namens zijn nieuwe ploeg is Jean-Paul van Poppel realistisch over het magere palmares van Markus van de laatste twee jaar. “Het is duidelijk dat Barry een paar mindere seizoenen achter de rug heeft. Maar één van onze uitgangspunten is ook om renners een tweede kans te geven. Ik ken Barry natuurlijk al een tijdje. Na een stageplaats bij Vacansoleil-DCM in 2011 toonde hij in de twee jaar daarna toch aan één van de snellere Nederlandse sprinters van zijn generatie te zijn. Wij gaan er alles aan doen om hem weer op dat niveau te krijgen”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl