Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Santambrogio wint, Gesink valt weg uit top tien

Zaterdag 18 mei 2013

Elite men - Mauro Santambrogio (Vini Fantini) heeft de veertiende etappe gewonnen van de Giro d’Italia. De Italiaan klopte Vincenzo Nibali (Astana) in de sprint met twee op de slotklim. Robert Gesink (Blanco) verloor veel tijd en zakte van de vierde naar de elfde plaats in het klassement.

De rit tussen Cervere en Bardonecchia werd verreden onder zeer slechte weersomstandigheden. Zeven renners maakten zich vroeg los van het peloton. Pieter Weening zat daar ook bij, maar de Fries van Orica-GreenEdge kwam met twee anderen ten val. Daardoor bleven er vier Italianen over (Colbrelli, Trentin, Paolini, Pietropolli), maar zij werden op de slotklim allemaal bijgehaald.

Slechte dag Gesink
Santambrogio en Nibali waren de sterksten op de slotklim en reden weg bij de concurrentie. Klassementsleider Nibali gaf vlak voor de streep een veelbetekenend knikje naar zijn medevluchter, die toen wist dat hij de etappe mocht winnen. Nibali nam genoegen met zijn verstevigde positie in het algemeen klassement. Hij heeft nu bijna anderhalve minuut voorsprong op Cadel Evans (BMC). Gesink kon niet mee en verloor meer dan vier minuten. In het algemeen klassement staat de Nederlander nu elfde.

 Tags: Giro

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl