Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga wint slotetappe, Van Baarle de ronde

Zaterdag 18 mei 2013

Elite men - Wim Stroetinga heeft de slotetappe van Royal Smilde Olympia's Tour gewonnen. De renner van het Koga Cycling Team bleek in de slotetappe van 79 kilometer rond Reuver de snelste in de sprint. Dylan van Baarle zag zijn leiderstrui geen moment in gevaar komen in deze omloop over tien ronden.

Geert van der Weijst van Team Piels eindigde als tweede in deze rit, tweevoudig ritwinnaar Jeff Vermeulen (winnaar van het puntenklassement) werd derde. Voor Stroetinga was de zege een opluchting. ,,Ik heb de afgelopen jaren steeds een etappe gewonnen in deze ronde en kon er gewoon met mijn hoofd niet bij dat ik in Hoofddorp en Gendringen gewoon geklopt werd door Jeff Vermeulen. Ik ben superblij dat ik die laatste rit wel win. De ploeg is er vol voor gegaan en ik heb alles in die laatste sprint gelegd. Zo verlaat ik de ronde heel tevreden."

Droomscenario

Van Baarle werd eindwinnaar voor Peter Koning (tweede) en Arno van der Zwet (derde). De renner uit Zoetermeer kwam met een brede glimlach over de streep in Reuver. ,,Natuurlijk startte ik als favoriet, maar je moet het wel waarmaken natuurlijk. Over de manier waarop ben ik nog het meest te spreken: in de koninginnerit door Limburg met slecht weer en over een zwaar parcours greep ik de trui. Dat is een droomscenario."

Foto: (C) Sportfoto

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl