Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kaptheijns wint zilver op EK Veldrijden

Zaterdag 07 november 2015

Offroad - Maud Kaptheijns heeft het zilver gewonnen op het EK Veldrijden. De Brabantse moest in de voorlaatste ronde de nieuwe kampioene Femke van den Driessche uit Vlaanderen voor laten gaan. de Italiaanse Arsuffi won het brons.

voor Kaptheijns was het zilver een resultaat waar ze prima mee kon leven. "Ik had een goede dag en heb geen fouten gemaakt, dus was dit mijn plek op dit EK. Ik was in het eerste deel van het parcours wat sterker dan Femke, maar in de zandstrkoen van het tweede deel moest ik haar laten gaan. Op twee ronden voor het einde probeerde ik het, maar ik kreeg haar niet los. In de slotronde zat ik er doorheen en richtte ik me op het zilver. Ik wist dat Femke de te kloppen vrouw zou zijn, maar ze was uiteindelijk te sterk voor mij vandaag. Dit geeft hoop voor het WK beloften-vrouwen, maar het seizoen is nog lang natuurlijk. Ik wil een constant seizoen rijden, maar dit is alvast een kers op de appelmoes."

1. Femke van den Driessche (Bel), 2. Maud Kaptheijns (Ned), 3. Alice Arzuffi (Ita), 6. Esmee Oosterman, 7. Yara Kastelijns, 11. Lizzy Witlox, 14. Fleur Nagengast, 18. Inge van der Heijden, 21, Manon Bakker



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl