Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook Koning en Van der Zwet dik tevreden

Zondag 19 mei 2013

Elite men - Natuurlijk is de aandacht van de media vooral gericht op winnaar Dylan van Baarle, maar CyclingOnline.nl wil ook aandacht besteden aan de andere mannen op het eindpodium van Olympia’s Tour: Peter Koning (tweede) en Arno van der Zwet (derde).

Voor Koning voelde de tweede plaats eigenlijk ook wel een beetje als het hoogst haalbare in de ronde. “Dylan van Baarle stak er hier met kop en schouders bovenuit en dat op alle terreinen: de bonisprints, de Limburg-etappe en de lange tijdrit. Daar viel weinig tegen te beginnen. Met onze Metec-ploeg hebben we volgens mij het maximale uit deze ronde gehaald met een podiumplek, winst in het ploegenklassement en twee ritzeges van Jeff Vermeulen. Dat ik er uit rol als beste man in het klassement, had misschien ook wel een beetje met het weer te maken in de koninginnerit naar Voerendaal. Ik kan daar net wat beter tegen en kon daardoor mee met die kopgroep in de vrijdagrit. In de tijdrit wist ik dat ik Arno van der Zwet nog zou moeten kunnen passeren. Toen dat gelukt was, kon ik de ronde absoluut als geslaagd bestempelen. Ook voor mij is dit een wedstrijd om me in de kijker te rijden. Vorig jaar was ik al tijdritkampioen bij de beloften. Ik hoop ooit prof te worden en weet dat de plekken schaars zijn. Maar ook uit het presteren zoals ik nu doe, haal ik heel veel voldoening. Ik hoop me nog een aantal keren te tonen dit seizoen, onder meer bij het NK tijdrijden voor elite in Winsum.”

Trots op prestatie

Ook Arno van der Zwet (Koga) steeg in zes dagen Olympa’s Tour boven zichzelf uit. Dat de renner uit Houten in de tijdrit op zaterdag zijn tweede plek moest verruilen voor een derde stek mocht de pret niet drukken.  “Natuurlijk baal je daar wel even van. Achteraf had ik de goede benen op vrijdag nog wat beter moeten benutten en bij Peter Koning weg moeten rijden. Maar ik was eigenlijk heel erg gefocust op Van Baarle en het niet verder laten oplopen van zijn voorsprong. Heb ik een hele goede dag dan kan ik twintig seconden wel verdedigen in een lange tijdrit zoals die van zaterdag, maar helaas lukte dat net niet. Die marge van vijf seconden in de slotetappe nog aanvallen had weinig zin. Daarin gingen we voor een tweede ritzege wat met de winst van Wim Stroetinga uiteindelijk lukte. Ach en uiteindelijk weet iedereen nog wie er gewonnen heeft en of je dan als tweede of derde op het podium staat, doet er dan niet meer toe. Ik denk dat ik trots mag zijn op mijn prestatie in deze ronde. Mijn ritzege in Alkmaar was er eentje om nog lang te onthouden en deze podiumplek pakt niemand me meer af.”

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl