Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman toont talent op besneeuwde Galibier

Zondag 19 mei 2013

Elite men - Wilco Kelderman toonde in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia zijn talent voor het hooggebergte. De renner van Blanco ging op de Galibier met de beste klimmers mee omhoog. Op één kilometer reed hij nog solo in de achtervolging op de uiteindelijke ritwinnaar Giovanni Visconti (Movistar), maar hij werd in de laatste honderden meters nog bijgehaald door de favorieten.

Kelderman finishte op de beroemde Franse Alp uiteindelijk als veertiende op een minuutje van Visconti. Vincenzo Nibali (Astana) kwam vlak voor de Nederlander binnen en verdedigde vrij eenvoudig zijn roze trui.

Weening en Gesink in de aanval
Pieter Weening was met ritwinnaar Visconti in de aanval, maar de Fries van Orica-GreenEdge kon de Italiaan net niet bijbenen. Daarachter plaatste Robert Gesink – die na de deceptie van zaterdag weer een betere indruk maakte – een tegenaanval, maar ook hij kwam niet bij de leiders. Nadat Gesink en zijn medevluchters weer bij werden gehaald door de groep met favorieten, waagde Kelderman zijn kans. Hij maakte snel het gat naar Visconti kleiner, maar had de pech dat achter hem ook de strijd om de ereplaatsen losbarstte. "Toen Robert nog vierde stond, was het alleen zaak die positie te verdedigen", blikte ploegleider Jan Boven terug. "Nu moest het roer om. Die jongens hebben echt de knop omgezet. Vandaag kon je zien dat iedereen goed in conditie is. De offday van gisteren was gewoon pech."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl