Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oostlander blij met zege in Zuid-Hollandse Eilanden Tour

Zondag 19 mei 2013

Elite men - ,,Het liep in de Wim Hendriks Trofee voor geen meter,’’ zei Sander Oostlander over zijn matige optreden in het Zeeuwse Koewacht. Dus reed Sander Oostlander alle frustraties van zich af door in de Marrewijklaan van Spijkenisse solerend over de finish te denderen in de Zuid-Hollandse Eilanden Tour.

,"Ik ben op anderhalve kilometer van de streep gedemarreerd, sloeg een gat van 150 meter. Ik reed tegen de kramp aan, maar ik viel niet stil,’’ analyseerde Oostlander zijn race. De vijfde uitgave van de Zuid-Hollandse Eilanden Tour met een lengte van 165 kilometer over de eilanden Albrandswaard, IJsselmonde, Hoekse Waard, Goeree Overflakkee en Voorne-Putten werd in een hoog tempo afgeraffeld zodat ontsnappen ondanks talrijke schermutselingen bij voorbaat al tot een kansloze missie werd beschouwd. De wielerklassieker, meetellend voor de clubcompetitie, speelde zich vanwege het ontbreken van wind voornamelijk af aan de staart van het peloton, alwaar diverse renners het elastiekje zagen knappen. 

Finale breekt los

Met nog tien kilometer voor de wielen brak de finale dan toch eindelijk los, toen een groep van twaalf man zich afscheidde van het peloton. Jacob Wijnstra (De Mol), Sander Oostlander, Danny van der Sman (Restore EBH Elshof), Teun van Poppel (Het Snelle Wiel), Guy Bogaarts (Maaslandster), Erik Jan Kooiman, Poortugaler David de Leeuw (beiden De Waardrenner), Dennis Raadtgever (Arrow), Nicky Verdaasdonk, Jan van Aert, Kevin van der Mast (allen RABC) en Niels van Otterloo (IJsselstreek) lieten de grote molen doordraaien. De Jonge Renner onder leiding van de Abbenbroekse ploegleider Maarten den Bakker, Westland Wil Vooruit en Willebrord Wil Vooruit waren de grootste afwezigen in de kopgroep, maar bleken niet in staat om de schade te herstellen. Sander Oostlander sloeg op krap twee kilometer van de aankomst een gaatje, dat evenmin kon worden gedicht.  Sander Oostlander, die met zijn zege meteen de gele leiderstrui van Jeroen Meijers overnam, genoot nog dik na van zijn zege. ,,Ik zat bij de eerste doorkomst vrij ver van achteren, maar ik ben met Sander de Reus naar voren gereden. Vervolgens brak de groep en kwamen we met twaalf man vooruit te zitten. Omdat er enkele ploegen dubbel bezet waren, spaarde ik me door soms een beurt te laten lopen of bewust een gat te laten vallen. De Belgen waren met drie man in de meerderheid, dus zag ik de kans schoon om op zo ’n moment meteen door te demarreren en was ik vetrokken,’’ aldus de uitleg van Sander Oostlander. ,,Ik ben nu 28, dus hoop ik op dit niveau nog héél lang mee te kunnen.’’ (Dan Rolandus)

Foto: (C) Aad van de Voorn Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl