Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Zandbeek en Rooijakkers snel op strand

Zaterdag 21 november 2015

Offroad - Ronan van Zandbeek (mannen) en Pauliena Rooijakkers (vrouwen) kwamen tijdens een strandrace in Schevingen als eerste over de meet.

Tekst: Dan Rolandus

Van Zandbeek zag Didier Boumans en Frederik Decaster na hem eindigen. Maar Ronan van Zandbeek legde het hele veld van krap vijfhonderd strandbikers zijn wil op en maakte zijn torenhoge favorietrol na de Derp Bikers Beachrace in Egmond aan Zee, Katwijk en de Côte d ‘Opale in het Franse Berck sur Mer ook in de Beach Classic Scheveningen volledig waar. ,,Het was met die storm bijna niet te doen, zouden we al bij Katwijk zijn omgedraaid zou ik er dik vrede mee hebben gehad,’’ verklaarde de winnaar uit Schijndel het onstuimige strandweer. ,,Het strand ligt er langs de kust het hele jaar al slecht bij, waardoor we met een gemiddelde van 16 km per uur zigzaggend op zoek waren naar harde stukken ondergrond. Maar goed, met nog zeven kilometer naar Noordwijk meende ik ook weer niet te moeten zeiken.’’ De 27-jarige biker uit de Belgische equipe van Douchy Thalassa moest in de race over 40 kilometer in noordelijke richting eerst nog in de achtervolging op drie vluchters onder wie de verrassend sterke Hagenaar Didier Boumans en Roy Beukers uit Petten. ,,We draaiden met z ’n vieren kop over kop volle bak door. Na het keerpunt heb ik meteen vol gas gegeven en het gaatje van zo ‘n 300 meter werd alsmaar groter en met mijn snelheid wist ik dat de achtervolgers nooit meer in mijn wiel zouden komen,’’ aldus analyseerde de uittredende wegrenner van Join-S/De Rijke zijn race. Didier Boumans (Team Tom Schouten) finishte op gepaste afstand als tweede en hield daarmee de Belg Frederik Decaesteker (Douchy Thalassa) achter zich.

 

Inkopen

Ronan van Zandbeek heeft nog altijd geen nieuwe wegploeg gevonden. ,,Ik heb geen zin om me, zoals sommigen wel doen, in te kopen bij één of andere profploeg. Dan rijd ik veel liever met plezier in de criteriums en in het mountainbikecircuit en zie dan wel wat er op mijn pad komt.’’ Pauliena Rooijakkers maakte het familiefeest compleet door evenals haar vriend Ronan na de Derp Bikers Beachrace in Egmond aan Zee, de Côte d ‘Opale in het Franse Berck sur Mer en de World ‘s Best Beachracer op de Brouwersdam in Ouddorp met de Beach Classic Scheveningen haar vierde seizoenzege binnen te slepen. De nationaal strandkampioene van Parkhotel Valkenburg zocht richting Noordwijk nog bescherming tussen de grote mannen, maar vloog na het keerpunt als een veertje zich licht terug naar Scheveningen door met een achtste plaats in het overallklassement als eerste vrouw de finish te passeren. ,,Ik wist dat ik met de harde wind op de kop bij de start in de voorste groep moest zitten om na het keerpunt mijn slag te kunnen slaan. Ik ben als wegrenster vrij licht en vloog gewoon terug naar Scheveningen,’’ aldus Paulina Rooijakkers, die achtereenvolgens Laura Hak uit Heerhugowaard en Lisette de Hoog (Restore Cycling) uit Pijnacker naar respectievelijk de tweede en derde plaats verwees.

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl