Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Venray en Eneco Tour zoeken driejarige samenwerking

Vrijdag 04 december 2015

Elite men - Venray is in beeld om drie jaar achtereen in het rittenschema van de Eneco Tour opgenomen te worden. De Noord-Limburgse gemeente wil een start, een aankomst en een lange tijdrit in de Belgisch-Nederlandse etappekoers herbergen.

Beide partijen tekenden daartoe een intentie-overeenkomst. De samenwerking zal niet in 2016 maar waarschijnlijk in 2017 ingaan.  “We zijn blij met het enthousiasme vanuit Venray en gaan ervan uit dat we met de Eneco Tour vanaf 2017 drie jaar te gast zijn in Venray”, zegt Rob Discart. Eind februari zal het definitieve contract tussen de drie partijen worden getekend. De bedoeling is dat Venray in een van die drie jaren een start en een finish van een etappe zal hosten. Verder wil de stichting in die periode ook een keer de lange tijdrit binnen de gemeentegrenzen hebben.

Stichting Wielerpromotie Venray voerde de afgelopen maanden achter de schermen tal van gesprekken met de organisatie van de Eneco Tour, de gemeente Venray, de provincie Limburg en potentiële sponsors. “Die gesprekken hebben duidelijk gemaakt dat er heel veel draagvlak is voor een professionele wielerkoers in Venray”, beaamt Christ van den Munckhof. “In overleg met de organisatie van de Eneco Tour is besloten om onze pijlen te richten op 2017, maar dan wel voor een meerjarige periode. Dus 2017, 2018 én 2019. Dit is een belangrijke stap op weg naar de ondertekening van het definitieve contract.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl