Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ashlynn van Baarle wil ook naar de top

Dinsdag 21 mei 2013

Women - Ze was zaterdag als toeschouwer aanwezig toen haar broer Dylan van Baarle Olympia’s Tour won. Maar Ashlynn van Baarle wil zelf ook naar de top. Bij haar ploeg Faren-Let’s Go Finland hoopt ze de eerste stappen in die richting te zetten.

De eerstejaars elite-renster maakte deze winter de overstap naar Faren-Let’s Go Finland, een UCI-vrouwenploeg met Italiaanse licentie. Daar hoopt de 18-jarige renster uit Zoetermeer zich dit seizoen en in 2014 verder te ontwikkelen. “Momenteel werk ik veel voor onze kopvrouwen Marta Bastianelli en Sara Mustonen, ik ben net terug van de Tour of Chongming Island, maar ik krijg zo nu en dan ook eigen kansen in de sprint. Die mogelijkheden wil ik met twee handen aanpakken, zodat de ploeg ook gaat geloven in mijn kansen als sprintster. Tot die tijd is het vooral investeren in uithoudingsvermogen, omdat we bij de vrouwen nu veel meer kilometers maken in vergelijking met de junior-vrouwen. Maar ik voel me erg thuis bij het team, heb geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om voor dit avontuur te kiezen.”

Specialiteiten verdeeld

De vergelijking met broer Dylan gaat niet helemaal op. “We hebben de specialiteiten thuis goed verdeeld. Dylan kan in de tijdritten heel goed uit de voeten, ik moet het meer van mijn sprints hebben. Van hem krijg ik regelmatig tips over hoe ik mijn ritten tegen de klok kan verbeteren. Het is heel mooi dat hij nu de kans krijgt om bij Garmin-Sharp prof te worden, zelf hoop ik de komende jaren ook de top te bereiken in de wielersport."

Foto: (C) Sportfoto Ashlynn van Baarle (links) met haar ploeggenotes van Faren-Let's Go FinlandEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl