Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wie wint KNWU Topcompetitie voor vrouwen?

Donderdag 23 mei 2013

Women - Met de Boels Rental Hills Classic op vrijdag en de Dorpenomloop van Aalburg op zaterdag is de KNWU Topcompetitie voor vrouwen aan het finaleweekeinde toe. De geplande slotwedstrijd Ster Zeeuwsche Eilanden werd immers van de kalender gehaald. De eindzege in de reeks ligt nog voor het grijpen.

Had iemand de eerste twee wedstrijden gewonnen, dan had een eventuele uitdager die prestatie in wedstrijd drie en vier van de reeks moeten herhalen. Maar Kirsten Wild (winnares Ronde van Gelderland) pakte door een schouderbreuk (!) niet de volle honderd punten in de EPZ Omloop van Borsele. Dat deed Vera Koedooder (Sengers), terwijl Chloe Hosking (Hitec) de leiding overnam. De eerste twee van de stand -Hosking en Wild - zullen niet van de partij zijn dit weekeinde. Daarmee lijken Vera Koedooder (100 punten), Loes Gunnewijk (80), Lucinda Brand (70), Nina Kessler (61) en Annemiek van Vleuten (60), de laatste won vorig jaar overigens zowel de Hills Classic als de Dorpenomloop.  Maar het kan dus ook nog iemand worden, die nu nog niet in de top 10 staat.

Jongeren en teams

In het jongerenklassement hebben Elisa Longo Borghini en Amy Pieters de beste papieren. Bij de teams leidt Rabobank-Liv/Giant (56)voor Orica-AIS (52)en Boels-Dolmans (50). Dat lijken de drie belangrijkste kandidaten voor deze eindzege.

Foto: (C) SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl