Spoor wil weer op hoogste plan mee doen

Zaterdag 16 januari 2016

Women - Drie jaar droeg ze het clubshirt van Jan van Arckel en combineerde ze haar wielerloopbaan op de fiets met het afronden van een studie commerciële economie. Nu het diploma binnen haalt, is Winanda Spoor (24) klaar voor een rentree in het internationale peloton.

Ze voelde zich gevleid toen oud-topwielrenster en nu teammanager Heidi van de Vijver haar benaderde om bij Lensworld-Zannata te gaan rijden. "Ik ben een renster die er altijd in vliegt en dat is duidelijk niet onopgemerkt gebleven. Het is ook juist wat men zoekt bij deze ploeg. Ik kan dus ten aanval blijven trekken. Men waardeert het vanwege de publiciteit die het oplevert om veel in beeld te rijden, maar het geeft de sprinter in de ploeg ook rust. Men hoeft niet te achtervolgen op een kopgroep waar ik in zit en kan de krachten wat sparen. Al denk ik wel dat de belangen soms groter zijn dan bij Jan van Arckel en ik dus ook wel regelmatig zal moeten knechten. Maar daar heb ik geen moeite mee, het hoort erbij op dit niveau. Er wordt vaker met een ‘plan ‘ gekoerst, bij de club had ik wat dat betreft veel meer vrijheid."

Op het vlakke

Aanvallen om het aanvallen is het niet, zegt Spoor. "Je weet dat een kopgroep meestal wordt terug gehaald, maar er zijn natuurlijk ook vluchters die wel tot het einde weg blijven. Omdat men zich verrekent in de achtervolging of omdat de grote teams naar elkaar blijven kijken. Daarom ben ik er vorig jaar in de Energiewacht Tour en de Holland Ladies Tour ook vol ingevlogen. Een keer een mooie rit of een mooie klassieker winnen blijft een droom. Ik zal een veel internationaler programma krijgen – zeker nu er een World Tour voor vrouwen is ingevoerd – maar het zal toch vooral op het vlakke (Nederlandse) terrein zijn waarin ik de meeste kansen maak."

Foto: © Sportfoto/Oscar de WaeleEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl