Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans wil met grote afvaardiging naar RIo

Vrijdag 29 januari 2016

Women - Een ambitieus  Boels-Dolmans Cycling Team werd vandaag in Kaatsheuvel voorgesteld aan de pers. Teammanager Danny Stam, wereldkampioene Lizzie Armitstead en Ellen van Dijk (winnares tijdrit European Games) keken terug op een succesvol 2015, maar stelden nadrukkelijk nieuwe doelen voor olympische jaar 2016.

De Nederlandse UCI-vrouwenformatie behield de tien rensters die vorig jaar tot een succes maakten en voegde met Karol-Ann Canuel (Canada) en Nikki Harris (Groot-Brittannie) twee versterkingen toe.Wereldkampioene Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Demi de Jong, Megan Guarnier, Evelyn Stevens, Romy Kasper Christine Majerus, Kasia Pawlowska en Amalie Dideriksen bleven behouden voor de ploeg. Teammanager Danny Stam keek met trots en tevredenheid naar de verzamelde rensters op het podium: “Ons team kende  een zeer succesvol seizoen afgelopen jaar en dat had ook te maken met een juiste balans tussen afmakers en dienende rensters.  Daarom is het mooi dat we alle rensters konden behouden en met Canuel en Harris twee sportvrouwen kunnen toevoegen die heel goed in de bestaande formatie lijken te passen.” 

WK Ploegentijdrit

Stam proeft in zijn ploeg weer veel ambitie, ook na het zeer geslaagde wielerjaar 2015. “We hebben een heel mooi seizoen achter de rug, waarin vanaf Qatar tot en met het WK bijna alle doelen behaald werden. Het zal moeilijk worden dat te evenaren.  Over 2015 kan ik slechts twee echte minpunten  opnoemen: dat is het niet winnen van de Ronde van Vlaanderen en het met zes seconden missen van de wereldtitel ploegentijdrit. Die twee wedstrijden zijn direct twee belangrijke doelen voor 2016.” In het nieuwe jaar vervangt de nieuwe Women’s WorldTour de wereldbekerreeks, die de afgelopen twee seizoenen werd gewonnen door Lizzie Armitstead.  Een belangrijk verschil met 2015 is de aanwezigheid van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro op de kalender in het komende seizoen. “  Ons doel is om met zoveel mogelijk rensters naar Rio af te reizen. Daarmee straal je als ploeg uit dat je een echte topformatie bent, ook in de breedte.  Na Rio is er genoeg tijd om weer te focussen op het wereldkampioenschap, nu deze titelstrijd  in Qatar pas in oktober verreden wordt.  Er was in Richmond eerst de teleurstelling na het nipt missen van de wereldtitel op de ploegentijdrit, maar dat sloeg al snel om in de wil om in 2016 opnieuw vol voor die hoofdprijs te gaan. Dat zullen we ook doen. We hebben het materiaal, de rensters, de tijd en de kennis om dat goud na te jagen.”

Van Dijk mikt op Rio en Qatar

Ellen van Dijk jaagt op een olympisch ticket. “Het zal wel wat aanpassingen vragen in mijn seizoen, want ik zal ook een hoogtestage inlassen met het oog op Rio. Op dat moment  kan ik dan ook meer gericht op het klimmen op de tijdritfiets gaan focussen, want dat zal nodig zijn. Er zitten namelijk twee beklimmingen in het tijdritparcours van de Olympische Spelen.” Ook voor de Woerdense zijn het voorjaar en het WK in Qatar belangrijke andere doelen. 

Foto: © Wouter Rooseboom/BDCT



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl