Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Moolman wint Boels Rental Hills Classic

Vrijdag 24 mei 2013

Women - Ashleigh Moolman heeft de tiende Boels Rental Hills Classic gewonnen. De renster van Lotto-Belisol won de sprint van een kopgroep. Daarin wees ze onder anderen Lizzie Armitstead (tweede) en Annemiek van Vleuten (derde) terug.


In de uiteindelijke kopgroep van veertien was Rabobank/Liv-Giant met vijf rensters het best vertegenwoordigd, hetgeen de ploeg van Ruud Verhagen probeerde uit te spelen door telkens rensters aan te laten vallen. Sabrina Stultiens waagde op drie kilometer nog een ultieme aanval, maar de groep bleef bijeen voor de sprint. Moolman stond er zelf van te kijken dat ze de wedstrijd winnen kon. "Als eenling van mijn ploeg besloot ik te gokken op een sprint, omdat ik nu eenmaal niet op alle uitvallen reageren kon. Een echte sprintster ben ik niet, maar als ik er een lange sprint van kan maken, maak ik een kans. Dat plan lukte wonderwel en daar ben ik heel blij mee. Het is mijn eerste UCI-zege van dit seizoen. Die is zeer welkom."

Van Vleuten leidt

Annemiek van Vleuten hield aan haar derde plaats de leiding in de stand om de topcompetitie over. Ze nam de leiderstrui over van de afwezige Chloe Hosking. Maar de Nederlands kampioene  had duidelijk op meer gehoopt. "Als team reden we heel sterk vandaag. Eerst probeerden we iemand alleen weg te krijgen in de laatste twintig vlakke kilometers om zo te profiteren van onze overmacht, maar dat lukte niet. Toen dacht ik het af te gaan maken in de sprint, maar helaas mislukte dat. Dan baal ik even van mezelf, want ik had goede benen, maar in de laatste honderden meters mislukte mijn plan helaas met een derde plaats tot gevolg. Ik verkeek me op de finish en nam de verkeerde beslissing."

Graag gewonnen

Lizzie Armitstead baalde ook, de renster van Boels-Dolmans had graag voor de deur van haar hoofdsponsor gewonnen. "Eerst reed ik onderweg lek, waarna ik een nieuw wiel van Adrie Visser kreeg en door Marieke van Wanroij werd terug gereden. Op de Cauberg kon ik oversteken naar de koplopers en daar zat mijn ploeggenote Jessie Daams ook bij. De rolverdeling was toen duidelijk: Jessie kon proberen weg te rijden en ik gokte op de sprint. Moolman verraste ons echter allemaal in de sprint en ik gokte vervolgens verkeerd. Ik ging ervan uit dat het treintje van Rabobank nog naar het wiel van Moolman zou komen, maar dat mislukte helaas. Ik had anders zeker een goede kans gehad op de winst."

Foto: (C) Sportfoto

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl