Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint Dorpenomloop van Aalburg

Zaterdag 25 mei 2013

Women - Marianne Vos heeft in Wijk en Aalburg de Dorpenomloop van Aalburg op haar naam gebracht. De renster van Rabobank-Liv/Giant bleef in een kopgroep van zeven haar ploeggenote Liesbet de Vocht (tweede) en Emma Johansson (derde) voor in de sprint.

Het was voor Vos de vijfde zege in de wedstrijd in haar eigen gemeente. Knetemann opende op veertig kilometer van het einde de koers en kreeg uiteindelijk zes rensters mee: Liesbet de Vocht, Marianne Vos (Rabobank), Amy Pieters (Argos-Shimano), Emma Johansson en Loes Gunnewijk (Orica-GreenEdge). Vanuit die groep demarreerden in de slotomloop De Vocht en Johansson, maar in de laatste duizend meter liep alles weer samen. Vervolgens won Vos met groot verschil de sprint en dat met gekneusde ribben, afgelopen weekeinde opgelopen in Albstadt. Annemiek van Vleuten is winnares van de topcompetitie geworden, Amy Pieters won het jongerenklassement.

Beetje inhouden

Voor Vos was het opnieuw een genoegen om te winnen in haar eigen woonplaats. "Hier in Wijk en Aalburg moet ik me altijd een beetje inhouden om niet te vroeg te veel kruit te verschieten in de koers. Maar we hebben als team een sterke koers gereden, waarin we het initiatief hebben genomen en uiteindelijk met drie rensters in de kopgroep terecht kwamen. Emma Johansson reed met Liesbet de Vocht weg en we hebben haar uiteindelijk het werk laten doen. Vanachter hielden we de druk erop met Roxane Knetemann, terwijl Lauren Kitchen de kloof dichtte. In de sprint kon ik uiteindelijk winnen en natuurlijk is dat speciaal. Maar voor mij is het ook mooi dat Liesbet hier ook als tweede over de streep kwam, dat onderstreept een sterke ploegprestatie."

Foto: (C) Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl