Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wijzigingen moeten Ronde Overijssel zwaarder maken

Donderdag 11 februari 2016

Elite men - Het parcours van de Ronde van Overijssel is licht gewijzigd, veranderingen die de wedstrijd zwaarder maken zo hoopt de organisatie.

“We wilden graag nog wat extra’s toevoegen aan de finale van de wedstrijd”, zegt voorzitter Jan Bakker. “Dat menen we nu te doen door eerst om Markelo te rijden en dan via de Bergweg het dorp binnen te rijden. De verwachting is dat het peloton dan al vroeger op een lint wordt getrokken. Door ook na de passage van de Herikerberg het parcours wat aan te passen lijkt de finale van de koers nu zwaarder te worden.”

Keienstroken
Tegenover de veranderingen rond Markelo staat dat één van de keienstroken bij Vriezenveen uit het parcours verdwijnt. Anders zouden er teveel kilometers worden verreden en dat is tegen de regels van de internationale wielerbond. Het parcours van de Ronde van Overijssel is nu 199 kilometer lang. Aan de omloop in de finale, die de renners twee keer volledig rijden, zijn geen aanpassingen gedaan. De wedstrijd vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 mei, waarmee de organisatie de concurrentie met de Giro d'Italia in Gelderland uit de weg gaat. Men schrapte de vrouwenwedstrijd.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl